-
Język
- Strefa klienta
- Koszyk (0)

-
Dziecko
- Dom
-
Party
-
Gospodarstwo domowe
- AKCESORIA KUCHENNE
- BRYTFANNY
- GARNKI DO GOTOWANIA
- TERMOSY
- CERAMIKA i SZKŁO
- CZAJNIKI
- CHLEBAKI
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- JADALNIA
- DEKORACJE
- AKCESORIA ŁAZIENKOWE
- FRYTOWNICE
- PATELNIE i WOKI
- URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY
- EKSPRESY DO KAWY
- WAGI
- MASZYNKI DO MIELENIA
- FONDUE
- GRILLE i AKCESORIA
- KUCHENKI i AKCESORIA
- TOSTERY, GRILLE i OPIEKACZE
- GOLARKI
- NACZYNIA
- KOCIOŁKI
- SZTUĆCE
- NOŻE
- SUSZARKI I OCIEKACZE
- SPRZĄTANIE
- POJEMNIKI OBIADOWE
- ORGANIZERY i PRZECHOWYWANIE
- KOSZE
- ŻELAZKA
- SOKOWIRÓWKI
- SUSZARKI DO ŻYWNOŚCI
- SZYBKOWARY
- WENTYLATORY DOMOWE
- INNE
- TORBY I WÓZKI ZAKUPOWE
- ZEGARY
- MIKSERY i BLENDERY
-
-
Dziecko
- Dom
-
Party
-
Gospodarstwo domowe
- AKCESORIA KUCHENNE
- BRYTFANNY
- GARNKI DO GOTOWANIA
- TERMOSY
- CERAMIKA i SZKŁO
- CZAJNIKI
- CHLEBAKI
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- JADALNIA
- DEKORACJE
- AKCESORIA ŁAZIENKOWE
- FRYTOWNICE
- PATELNIE i WOKI
- URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY
- EKSPRESY DO KAWY
- WAGI
- MASZYNKI DO MIELENIA
- FONDUE
- GRILLE i AKCESORIA
- KUCHENKI i AKCESORIA
- TOSTERY, GRILLE i OPIEKACZE
- GOLARKI
- NACZYNIA
- KOCIOŁKI
- SZTUĆCE
- NOŻE
- SUSZARKI I OCIEKACZE
- SPRZĄTANIE
- POJEMNIKI OBIADOWE
- ORGANIZERY i PRZECHOWYWANIE
- KOSZE
- ŻELAZKA
- SOKOWIRÓWKI
- SUSZARKI DO ŻYWNOŚCI
- SZYBKOWARY
- WENTYLATORY DOMOWE
- INNE
- TORBY I WÓZKI ZAKUPOWE
- ZEGARY
- MIKSERY i BLENDERY
-
-
TERMOMETR DO MIĘSA 0-120C KiNGHOFF KH-3697












Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||
Wysyłka w ciągu | 5 dni | ||||
Cena przesyłki |
15
|
||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5908287236974 |
Zostaw telefon |
- Opis produktu
- Opinie (0)
Termometr do pieczenia mięsa KINGHOFF.
Specyfikacja:
- Termometr wykonany ze stali nierdzewnej.
- Czytelna tarcza z motywami zwierząt.
- Dokładność potwierdzona certyfikatem.
- Średnica tarczy ok. 5cm.
- Długość całkowita ok. 14cm.
- Wskazuje temperaturę od 0C do 120C.
Rzadko zdajemy sobie sprawę jak ważną i niedocenianą czynnością podczas przygotowywania potraw jest profesjonalne mierzenie ich temperatury podczas obróbki cieplnej. Zwykle polegamy na swoich, niestety często zawodnych zmysłach. Często do oceny potrawy używamy zmysłu wzroku i węchu. Czy w ten sposób jednak, np. po kolorystyce pieczonej sztuki mięsa, możemy coś powiedzieć o jej zewnętrznych partiach? Co jednak dzieje się wewnątrz? Jest to ważne zwłaszcza przy większych kawałkach pieczonych mięs. Możemy co prawda rozkroić mięso w trakcie pieczenia ale wtedy, i tak raczej oglądamy niż mierzymy. Tutaj z pomocą przychodzą nam profesjonalne termometry kucharskie. Zwykle są to wyspecjalizowane mierniki specjalnie przeznaczone do mierzenia temperatury potraw. Posiadają sondę, tj. rodzaj termoprzewodzącego szpikulca, który wkuwany jest w pieczone mięso. Dzięki niemu wiemy jaką temperaturę ma potrawa w środku.
Podczas obróbki cieplnej potrawy muszą osiągnąć we wnętrzu właściwą dla siebie temperaturę:
wołowina powinna osiągnąć min. 63° C;
drób i wieprzowina - min. 74° C przez co najmniej 2 minuty;
potrawy regenerowane - min. 75° C;
potrawy przechowywane - min. 63° C.
Temperatura powinna być mierzona w środku potrawy - sonda musi znajdować się w najgrubszej części mięsa - z dala od kości. Jeżeli produkt ma nieregularny kształt lub danie składa się z kilku składników, to temperatura powinna być mierzona w kilku miejscach.
- Nowości
- Promocje