-
Język
- Strefa klienta

-
Dziecko
- Dom
-
Party
-
Gospodarstwo domowe
- AKCESORIA KUCHENNE
- BRYTFANNY
- GARNKI DO GOTOWANIA
- TERMOSY
- CERAMIKA i SZKŁO
- CZAJNIKI
- CHLEBAKI
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- JADALNIA
- DEKORACJE
- AKCESORIA ŁAZIENKOWE
- FRYTOWNICE
- PATELNIE i WOKI
- URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY
- EKSPRESY DO KAWY
- WAGI
- MASZYNKI DO MIELENIA
- FONDUE
- GRILLE i AKCESORIA
- KUCHENKI i AKCESORIA
- TOSTERY, GRILLE i OPIEKACZE
- GOLARKI
- NACZYNIA
- KOCIOŁKI
- SZTUĆCE
- NOŻE
- SUSZARKI I OCIEKACZE
- SPRZĄTANIE
- POJEMNIKI OBIADOWE
- ORGANIZERY i PRZECHOWYWANIE
- KOSZE
- ŻELAZKA
- SOKOWIRÓWKI
- SUSZARKI DO ŻYWNOŚCI
- SZYBKOWARY
- WENTYLATORY DOMOWE
- INNE
- TORBY I WÓZKI ZAKUPOWE
- ZEGARY
- MIKSERY i BLENDERY
-
-
Dziecko
- Dom
-
Party
-
Gospodarstwo domowe
- AKCESORIA KUCHENNE
- BRYTFANNY
- GARNKI DO GOTOWANIA
- TERMOSY
- CERAMIKA i SZKŁO
- CZAJNIKI
- CHLEBAKI
- AKCESORIA BARMAŃSKIE
- JADALNIA
- DEKORACJE
- AKCESORIA ŁAZIENKOWE
- FRYTOWNICE
- PATELNIE i WOKI
- URZĄDZENIA DO KAWY i HERBATY
- EKSPRESY DO KAWY
- WAGI
- MASZYNKI DO MIELENIA
- FONDUE
- GRILLE i AKCESORIA
- KUCHENKI i AKCESORIA
- TOSTERY, GRILLE i OPIEKACZE
- GOLARKI
- NACZYNIA
- KOCIOŁKI
- SZTUĆCE
- NOŻE
- SUSZARKI I OCIEKACZE
- SPRZĄTANIE
- POJEMNIKI OBIADOWE
- ORGANIZERY i PRZECHOWYWANIE
- KOSZE
- ŻELAZKA
- SOKOWIRÓWKI
- SUSZARKI DO ŻYWNOŚCI
- SZYBKOWARY
- WENTYLATORY DOMOWE
- INNE
- TORBY I WÓZKI ZAKUPOWE
- ZEGARY
- MIKSERY i BLENDERY
-
-
Dzika kuchnia


Opinie |
brak ocen
(Dodaj)
|
||||
Wysyłka w ciągu | 5 dni | ||||
Cena przesyłki |
15
|
||||
Dostępność |
Duża dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN | 9788310138828 |
Zostaw telefon |
- Opis produktu
- Opinie (0)
Zielnik i książka kucharska w jednym!
To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.
W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowo-mniszkowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną.
Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie, zaczerpnięte ze zbioru felietonów "W dziką stronę".
- Nowości
- Promocje